Ingrediente
400 g mușchi
de porc, 150 g ciuperci, 150 g cârnăciori, 100 g costiță afumată, 100 g cașcaval,
100 g ceapă, 100 ml ulei, piper, 3 ouă, 50 g mărar verde, 50 g pesmet, 50 g
pastă de roșii, 1 pahar suc de roșii, 1 pahar vin alb, 1 ardei iute, sare,
piper negru măcinat.
Mod de
preparare
Fileul de porc se taie pe lungime, se bate cu ciocanul de
șnitel până rămâne de 1 cm grosime. Separat, se pregătește umplutura: se
călește ceapa, în grăsime fierbinte, până când se aurește puțin, se pun
ciupercile - spălate și tăiate -, se adaugă piper, mărarul verde –tocat mărunt
- și sare. Se ia vasul la o parte, se omogenizează foarte bine și, când s-a mai
răcit, se adaugă un ou crud. Peste bucata de mușchi se întinde umplutura, se
pun cârnăciorii, ardeiul iute - tocat mărunt – pasta de roșii, cașcavalul și
celelate două ouă. Se rulează mușchiul, se prinde în scobitori, se pune într-o
tavă, unsă cu grăsime și tapetată cu pesmet, și se pune, la început, pe foc mic,
adăugând sucul de roșii. Se ung rulourile cu vin alb și cu ulei. Cu sosul din
tavă se stropește friptura până se rumenește pe toate fețele. Când friptura
este gata, se lasă la răcit, se scot scobitorile și se taie în felii mai
groase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu