duminică, 21 noiembrie 2021

Mușchiuleț de porc, umplut

Ingrediente

400 g mușchi de porc, 150 g ciuperci, 150 g cârnăciori, 100 g costiță afumată, 100 g cașcaval, 100 g ceapă, 100 ml ulei, piper, 3 ouă, 50 g mărar verde, 50 g pesmet, 50 g pastă de roșii, 1 pahar suc de roșii, 1 pahar vin alb, 1 ardei iute, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare

Fileul de porc se taie pe lungime, se bate cu ciocanul de șnitel până rămâne de 1 cm grosime. Separat, se pregătește umplutura: se călește ceapa, în grăsime fierbinte, până când se aurește puțin, se pun ciupercile - spălate și tăiate -, se adaugă piper, mărarul verde –tocat mărunt - și sare. Se ia vasul la o parte, se omogenizează foarte bine și, când s-a mai răcit, se adaugă un ou crud. Peste bucata de mușchi se întinde umplutura, se pun cârnăciorii, ardeiul iute - tocat mărunt – pasta de roșii, cașcavalul și celelate două ouă. Se rulează mușchiul, se prinde în scobitori, se pune într-o tavă, unsă cu grăsime și tapetată cu pesmet, și se pune, la început, pe foc mic, adăugând sucul de roșii. Se ung rulourile cu vin alb și cu ulei. Cu sosul din tavă se stropește friptura până se rumenește pe toate fețele. Când friptura este gata, se lasă la răcit, se scot scobitorile și se taie în felii mai groase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu