Ingrediente
3-4 ouă fierte tari, 50 ml lingură smântână groasă, 1 linguriță cu vârf pătrunjel tăiat mărunt, 1 vârf de cuțit piper negru măcinat, ½ linguriță de sare, 1 ou crud, 100 g franzelă, 30 g unt (sau ulei), 20 g făină, 1 ceapă mică.
Mod de
preparare
Ouăle fierte - tăiate cât mai mărunt -, se amestecă cu oul crud, franzela - fără coajă, muiată bine în apă rece și stoarsă -, smântâna, ceapa – tăiată mărunt și călită timp de un minut în unt sau ulei -, piperul, sarea, făina și pătrunjelul. Se ia câte o linguriță cu vârf din compoziþie și se formează crochete, care se trec bine prin făinã și se prăjesc. Se păstrează calde, pe un vas cu apă fierbinte. Se servesc cu soteuri calde de legume (morcovi, spanac, cartofi, mazăre etc.), cu mâncare de legume fără carne sau numai cu sosuri de roșii sau măcriș, piure de spanac etc., ca fel întâi sau ca fel doi, după supă sau ciorbă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu