Ingrediente
1 crap, 2 linguri cu vârf unt, 3-4 roșii, 3 ardei grași,
1 lămâie, 6-7 linguri ulei, 2-3 căței de usturoi, 2 cepe, pătrunjel, sare,
piper, cimbru, 1 pahar mic cu vin.
Mod de
preparare
Peștele se curăță și se spală, se taie în bucăți
potrivite, se așează într-o tavă emailată, se presară cu sare, cimbru, piper, se
adaugă peste ceapa, tăiată în felii subțiri, combinată cu felii de roșii și de
ardei. Se adaugă usturoiul (făcut mujdei), pătrunjelul tocat mediu și felii de
lămâie fără coajă. Deasupra se toarnă uleiul și vinul. Se bagă vasul la cuptor,
la foc mediu timp de 40-50 de minute. Dacă se pune peștele întreg, se adaugă în
interior piper, cimbru și mujdei de usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu