luni, 15 februarie 2021

Ghiveci bulgăresc

Ingrediente

500 g carne de vită, 2-3 linguri ulei, 3 cartofi, 1 morcov, 2 ardei gras, 2 cepe, fasole uscată, 3-4 roșii, 1 ou, 1 pahar smântână, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare
Carnea se spală, se taie în bucăți potrivite și se pune într-o cratiță cu untura, să se rumenească puțin. Se adaugă cepele, tăiate peștișori, morcovii, tăiați în rondele, și ardeii, tăiați fideluță. După ce totul a căpătat o culoare aurie, se adaugă cartofii, tăiați în cuburi, conopida, mazărea și fasolea, apoi se toarnă 2 pahare de apă sau zeamă de carne, se sărează, se piperează și se lasă să dea câteva clocote la foc mic. Când cartofii sunt încă destul de tari, se așează în cratiță feliile de roșii, iar cratița se dă la cuptor, pentru ca ghiveciul să scadă. Înainte de a-l servi, se bate oul, se amestecă cu smântâna și se toarnă peste ghiveci, lasând încă 10 minute cratița în cuptor.
Mod de servire
Când mâncarea este gata, se presară cu pătrunjel verde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu