Ingrediente
2 bucăți cocă, brânză de oaie grasă și puțin ulei sau
untură.
Mod de
preparare
Se întinde coca subțire (aluat de pâine), se unge cu ulei
sau untură topită, se fărâmă brânza, se împăturește pe jumătate, apoi se unge
iar, se presară brânza și tot așa, până ajunge cam de mărimea unei coli A4. Astfel,
când este gata coaptă, va ieși stratificată ca un aluat foetat. Se ia bucata de
plăcintă, se pune în tava unsă, se întinde cât este tava, se taie, crudă, în
bucăți (deoarece se păstrează forma bucăților și este mai usor de porționat când
este gata coaptă) și se bagă în cuptor. Este gata când capătă o culoare aurie și
se rumenește ușor pe margini. Se poate încerca și varianta cu jumări mici și
bine uscate în loc de brânză, caz în care plăcinta se cheamă pasparada.
Mod de servire
Se servește caldă sau rece, cu bere sau vin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu