Ingrediente
4 ouă, 1 cană zahăr, 1 linguriță vanilie, 2 albușuri, 1
cană faina, 2 lingurițe praf de copt, 1 praf de sare, ¼ cană zahăr praf;
crema: ¾ cană (175 ml) zahăr, 8 linguri amidon, ¾ cană suc
de lămâie, 2 ouă, 50 ml unt, 1 cană afine (sau alt fruct).
Mod de
preparare
Se încălzește cuptorul la 350°F(180°C). Se întinde o
foaie de pergament într-o tavă de 40x25 cm. Se amestecă ouăle cu zahărul și
vanilia. Într-un alt bol se bat albușurile spumă și se amestecă ușor în prima
compoziție. Se amestecă făina cu praful de copt și sarea și se toarnă peste
compoziția cu ouă. Se toarnă în tavă. Se introduce în mijlocul cuptorului și se
coace 15-20 minute. Se presară zahărul pudră pe un prosop de bucătărie. Se
scoate blatul fierbinte pe prosop și se scoate hartia. Se rulează blatul pe
lungimea prosopului și se lasă la răcit. Se amestecă zahărul cu amidonul. Se
adaugă sucul de lămâie și ouăle. Se pune pe foc până se îngroașă, cam 10 minute.
Se adaugă untul, amestecând continuu și se lasă la răcit. Se întinde blatul,
peste care se întinde crema răcită. Se presară afinele și se rulează din nou.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu