Ingrediente
3 grapefruit, 3 portocale, 1 vârf de linguriță sare, 1
castravete mediu, semințe de floarea
soarelui, 2 avocado, 2/3 cană oțet, 1/3 cană zahăr, 1 ceapă mică tăiată inele
Mod de
preparare
Se curăță grapefruitul și portocalele. Se taie
grapefruitul și portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama.
Se taie mărunt castravetele. Se taie felii avocado. Într-un vas mare se amestecă
citricele, castravetele, ceapa, feliile de avocado. Peste sucul de la grapefruit
și portocala se mai adaugă suc de portocale, până se face o cană. Acesta se
amestecă bine cu oțet, zahăr, sare, un praf de piper. Se toarnă peste fructe.
Se lasă la marinat în frigider 2-3 ore. Când se servește se adaugă semințele de
floarea soarelui. Se scot fructele din marinată. Se servesc pe un platou
decorat cu frunze de salată, cu puțin sos de marinată deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu