joi, 25 februarie 2021

Salată festivă de citrice

Ingrediente

3 grapefruit, 3 portocale, 1 vârf de linguriță sare, 1 castravete mediu,  semințe de floarea soarelui, 2 avocado, 2/3 cană oțet, 1/3 cană zahăr, 1 ceapă mică tăiată inele

Mod de preparare

Se curăță grapefruitul și portocalele. Se taie grapefruitul și portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Se taie mărunt castravetele. Se taie felii avocado. Într-un vas mare se amestecă citricele, castravetele, ceapa, feliile de avocado. Peste sucul de la grapefruit și portocala se mai adaugă suc de portocale, până se face o cană. Acesta se amestecă bine cu oțet, zahăr, sare, un praf de piper. Se toarnă peste fructe. Se lasă la marinat în frigider 2-3 ore. Când se servește se adaugă semințele de floarea soarelui. Se scot fructele din marinată. Se servesc pe un platou decorat cu frunze de salată, cu puțin sos de marinată deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu