luni, 2 august 2021

Ciorbă de miel, cu smântână și zeamă de lămâie

Ingrediente

Capul și bucăți de carne de miel, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 ceapă, zeamă de lămâie, ¼ kg măcriș, 1 legătură frunze de pătrunjel, ½ cană orez, 2 gălbenușuri, 2 linguri smântână, sare.

Mod de preparare

Se pune carnea de miel la fiert în apă cu sare. Când începe să dea primul clocot, se spumuiește și se adaugă morcovii, tăiați rondele, pătrunjelul, tocat mediu, si o ceapa mică, tăiată mărunt. Când sunt aproape fierte, se adaugă măcrișul, tocat mediu, și orezul. Se lasă să fiarbă, dacă este nevoie se adaugă zeama de lămâie și se pun frunzele de pătrunjel tăiate fin. Se drege într-un castron cu două gălbenușuri și două linguri de smântână. Se poate face ciorba și fără măcriș, și se acrește cu borș sau tot cu zeamă de lămâie. În loc de orez, se pot pune găluște, făcute dintr-un ou cu puțină făină, fierte în ciorbă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu