Ingrediente
Capul și bucăți de carne de miel, 2 morcovi, 1 pătrunjel,
1 ceapă, zeamă de lămâie, ¼ kg măcriș, 1 legătură frunze de pătrunjel, ½ cană
orez, 2 gălbenușuri, 2 linguri smântână, sare.
Mod de preparare
Se pune carnea de miel la fiert în apă cu sare. Când începe
să dea primul clocot, se spumuiește și se adaugă morcovii, tăiați rondele, pătrunjelul,
tocat mediu, si o ceapa mică, tăiată mărunt. Când sunt aproape fierte, se adaugă
măcrișul, tocat mediu, și orezul. Se lasă să fiarbă, dacă este nevoie se adaugă
zeama de lămâie și se pun frunzele de pătrunjel tăiate fin. Se drege într-un
castron cu două gălbenușuri și două linguri de smântână. Se poate face ciorba și
fără măcriș, și se acrește cu borș sau tot cu zeamă de lămâie. În loc de orez,
se pot pune găluște, făcute dintr-un ou cu puțină făină, fierte în ciorbă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu