Ingrediente
1 aluat franțuzesc, 4 linguri pastă de tomate, 1 lingură
oregano, 6 linguri cașcaval ras (parmezan), 8 roșii opărite, 100 g creveți, 100
g carne de păsare sau de scoică, 100 g șuncă fiartă tăiată fâșii, 100 g salam, 1
conservă mică ciuperci (Champignons), câte o jumătate de ardei roșu și verde tăiați
fâșii, sare, piper măcinat proaspăt, 200 g mozzarella.
Mod de preparare
Aluatul se prepară, se întinde și se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presară cu oregano și parmezan. Se încălzește cuptorul la 220 C, se opăresc roșiile, se cojesc și se așează pe aluatul tăiat felii. Creveții, scoicile (sau carnea de pasare, tăiată fâșii), șunca, salamul, ciupercile și ardeii se pun peste roșii, se condimentează cu sare și piper. Se acoperă cu mozzarella și se pune în cuptor pentru 15-20 de minute, până marginea aluatului devine crocantă. Se recomandă să se servească cu vin sec, roșu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu