Ingrediente
1 kg pulpă de miel, 250 g carne tocată (vită, amestec),
1-2 ouă, 1 legătură ceapă verde, 1 legătură
pătrunjel, 1 legătură mărar, 1 ceapă uscată, 1 căpățână de usturoi, piper,
sare, ulei, rozmarin uscat, 2-3 foi de dafin, 1 pahar vin roșu, ulei.
Mod de
preparare
Se dezosează pulpa și se taie, astfel încât suprafața să
fie cât mai mare. Se fac înțepături în carne și se introduc feliuțe de usturoi.
Pe partea opusă, pe suprafața de carne, se presară rozmarin uscat (sau alte
mirodenii). Se toacă fin ceapa verde, cea uscată, mărarul și pătrunjelul. Se
amestecă bine carnea tocată cu 1-2 ouă (depinde de cantitatea de carne), sare,
piper și verdețuri. Se umple pulpa dezosată cu amestecul, se rulează, se leagă
și se bagă la cuptor în tava cu ulei. Se stropește cu vinul roșu și se lasă
până se rumenește. Se servește cu garnitură de cartofi piure, natur sau copți,
orez fiert sau legume fierte asortate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu