luni, 16 august 2021

Ruladă din pulpă de miel cu verdețuri

Ingrediente

1 kg pulpă de miel, 250 g carne tocată (vită, amestec), 1-2 ouă, 1 legătură ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar, 1 ceapă uscată, 1 căpățână de usturoi, piper, sare, ulei, rozmarin uscat, 2-3 foi de dafin, 1 pahar vin roșu, ulei.

Mod de preparare

Se dezosează pulpa și se taie, astfel încât suprafața să fie cât mai mare. Se fac înțepături în carne și se introduc feliuțe de usturoi. Pe partea opusă, pe suprafața de carne, se presară rozmarin uscat (sau alte mirodenii). Se toacă fin ceapa verde, cea uscată, mărarul și pătrunjelul. Se amestecă bine carnea tocată cu 1-2 ouă (depinde de cantitatea de carne), sare, piper și verdețuri. Se umple pulpa dezosată cu amestecul, se rulează, se leagă și se bagă la cuptor în tava cu ulei. Se stropește cu vinul roșu și se lasă până se rumenește. Se servește cu garnitură de cartofi piure, natur sau copți, orez fiert sau legume fierte asortate.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu