Ingrediente
1 aluat dospit, 500 g roșii bine coapte, 250 g șuncă
fiartă (tăiată felii), 4 fileuri de sardele din conservă, 8 anghinare (miezul)
conservate în ulei, 4 linguri ulei (de măsline), 150 g măsline negre, sare, piper
negru măcinat, 1 lingură ulei (de măsline) pentru a unge tava.
Mod de
preparare
Se prepară aluatul. Se opăresc rosiile în apă fiartă, se răcesc, se cojesc, se taie în patru felii și se taie în fâșii de-a lungul. Șunca se taie în fâșii de lățimea degetului. Sardelele se taie în bucăți mici, anghinarele se taie în patru felii. Se încălzește cuptorul la 220 C și se unge o tavă cu ulei. Aluatul se pune pe o planșetă presărată cu făină, se întinde și se pune în tavă. Marginile se trag în sus pe pereții tăvii și se împunge din loc în loc cu o furculiță. Se unge suprafața aluatului cu două linguri cu ulei și se așează uniform fâșiile de rosii, șunca, sardelele și măslinele. Se sărează și se piperează compoziția apoi se stropește cu ulei. Se dă la cuptor, se lasă acolo 25 de minute, până când marginea aluatlui devine crocantă. Se recomandă să se servească cu un pahar de "Chianti classico".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu