duminică, 1 august 2021

Borș de miel

Ingrediente

¾ kg cap de miel și spată, 4 legături ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, ½ legătură leuștean, 1 lingură orez, sare, ½ litru borș, 1 gălbenuș.

Mod de preparare

Se spală bine capul și spata de miel. Se taie bucățele spata. Se pune la fiert într-un litru și jumătate de apă cu sare, capul întreg și restul de carne tăiată bucățele. Se ia spuma care se formează deasupra, se adaugă ceapa verde tăiată și orezul. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă borșul, fiert separat. Se lasă să mai dea 2-3 clocote. Se adaugă pătrunjelul și leușteanul tocat mediu. Se acoperă și se lasă la răcit. După gust, se poate drege borșul cu un gălbenuș de ou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu