duminică, 8 august 2021

Pârjoale moldovenești

Ingrediente

500 g carne macră de vită și porc, 150 g pâine albă, 50 g făină (sau griș), 2 ouă, 100 g morcov, 50 g ceapă, ulei, 2 căței de usturoi, 1 legătură frunze de pătrunjel, 1 legătură mărar, sare, piper. 

Mod de preparare

Carnea se spală, se taie bucăți mici și se trece prin mașina de tocat. Se toacă, tot la mașină, ceapa, morcovul, usturoiul, pâinea și verdeața. Se amestecă totul într-un castron și se leagă cu ouăle bătute bine, apoi se pune, după gust, sare și piper. Compoziția se modelează, cu mâna umedă, în forma ovală, alungită, se dau prin făină (sau griș) și se prăjesc în ulei încins.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu