Ingrediente
1 ou, făină cât greutatea oului (cântărit când este întreg), 1 lingură ulei.
Mod de
preparare
Se bate albușul spumă, într-o farfurie întinsă, se adaugă
uleiul și gălbenușul, se bat de încă 4-5 ori, ca să se amestece puțin,
apoi se adaugă toată făina, se amestecă ușor, numai prin răsturnare, până când
se încorporează și compoziția rămâne moale și pufoasă. Furculița se curăță de
compoziție, se udă în supa care fierbe într-o cratiță de 2 l și se iau pe
lungul ei, sau cu lingurița, găluște de circa 3-4 cm lungime și circa 2 cm
grosime, care, apoi, se pun în supă, unele lângă altele, până când se termină
toate. Vor rezulta 22-24 găluțte. Se așează capacul tras puțin la o parte și,
după ce găluștele au dat în clocot, se lasă să fiarbă la foc mic 12-15 minute (după 7-8 minute se întorc în supă), până ce își dublează volumul și devin
pufoase. Se încearcă dacă sunt bine fierte la mijloc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu