miercuri, 14 iulie 2021

Borș cu carne de vită și tarhon

Ingrediente

1 kg piept de vită, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 țelină, 1 ceapă albă, 2 linguri de orez, 1 gălbenuș, 100 ml smântână, puțin ulei, 1 litru borș, frunze de tarhon, cozi de ceapă verde, sare.

Mod de preparare

Se spală carnea, se taie în bucăți și se pune la fiert în 3 l de apă. Se ia spuma și se adaugă puțină sare. Zarzavaturile bine spălate, tocate mărunt (sau date prin răzătoarea mare), călite în ulei timp de două minute, se adaugă în vasul cu carne. Se lasă să fiarbă încet, în vas acoperit. Când carnea este aproape gata, se pune orezul și se amestecă repede, ca să nu se lipească de fundul vasului. Se acrește cu borșul fiert separat, și se lasă să clocotească împreună câteva minute, se pune tarhonul, tocat fin, cozile de ceapă verde, tăiate fin, și se acoperă vasul, luându-l de pe flacără. Se drege cu gălbenuș de ou și smântână proaspătă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu