miercuri, 7 iulie 2021

Clătite umplute cu ciuperci

Ingrediente

Pentru clătite: 2 ouă, 2 căni lapte, ½  cană făină, praf de copt, 1 lingură zahăr, 1 vârf de cuțit sare, 1 ceșcuță ulei.

Pentru umplutură: 500 g ciuperci, 1 ceapă, 50 ml ulei, 50 ml vin, 1 foaie dafin, 200 ml smântână, 50 g parmezan sau cașcaval ras, frunze de mărar și pătrunjel, piper, sare.

Mod de preparare

Se prepară compoziția pentru clătite din două ouă, lapte, zahăr, făină și praf de copt. Se prăjesc clătitele, de preferabil într-o tigaie tefal, cu foarte puțin sau deloc ulei. Pe măsură ce s-au copt, clătitele se pun pe un platou, acoperit, care se așează pe un vas cu apă fierbinte, păstrându-le calde. Ceapa, tăiată mărunt, se călește un minut în ulei, se adaugă ciupercile, bine spălate și tăiate felii, o jumătate de liguriță cu sare, un vârf de cuțit cu piper, foaia de dafin și vinul. Se călesc, acoperite, până când scade apa ce o lasă și se înmoaie. Dacă este nevoie, se adaugă câte puțină apă, până când se fierb bine. Când sunt gata, trebuie să fie bine scăzute. Cratița se ia de pe foc, se adaugă frunzele de mărar și pătrunjel, tocate mărunt, și smântâna, și se amestecă bine. Clătitele, păstrate calde, se umplu cu această compoziție, și se împachetează ca sarmalele. Se așează într-un vas termorezistent, uns cu unt și se presară cu cașcaval. Vasul se introduce în cuptor cu 10 minute înainte de servirea clătitelor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu