duminică, 25 iulie 2021

Cașcaval la capac

Ingrediente

100-150 g cașcaval, 25 g unt sau ulei, lapte, făină.

Mod de preparare

Cașcavalul se taie în felii de 1,5 cm grosime. Feliile se înmoaie în lapte, se trec bine prin făină, apoi încă o dată abundent prin lapte și făină (prin lapte se trec ca să se lipească mai bine făina, care va forma o crustă la suprafața cașcavalului și astfel nu se va lipi de tigaie). Sau se poate face din făină și puțin lapte o compoziție ca de clătite, care să acopere în strat subțire feliile de cașcaval, după care, luate cu furculița, se vor trece prin făină). Se pune o tigăiță pentru o persoană la foc mic, să se înfierbânte, 3-4 minute, fără grăsime; se pun, apoi, 25 g unt sau ulei și, după câteva secunde, se așează feliile de cașcaval. Se acoperă cu un capac și se lasă să se prăjeascã 2-3 minute, apoi se trece cu lama cuțitului pe sub ele și se întorc, lăsând să se prăjească și pe cealaltă parte 2-3 minute, ca să se înmoaie bine. Se servesc imediat, altfel se vor întări. Se mănâncă direct din tigăiță, de aceea se pregătesc separat pentru fiecare persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu