joi, 15 iulie 2021

Ciorbă de miel cu măcriș

Ingrediente

500 g carne de miel, 300 g frunze de măcriș, 1 ceapă mijlocie, 1 gălbenuș, 100 ml smântână, 25 g orez, tarhon, leuștean, pătrunjel, sare.

Mod de preparare

Carnea se pune în 2 l de apă rece, împreună cu ceapa tăiată mărunt și o linguriță rasă cu sare și se lasăsă fiarbă circa 50 de minute. Măcrișul (numai frunzele, fără codițe) se spală în 2-3 ape. Se ia câte un mănunchi și se taie în felii mai late. Se adaugă în ciorbă și se lasă să fiarbă încă 30 minute. Odată cu măcrișul, se pune și orezul. Când toate sunt fierte, se sărează după gust și, dacă este prea acră, se mai adaugă puțină apă. Se ia de pe foc și se drege cu smântână și gălbenuș. Se adaugă frunzele de tarhon, leuștean și pătrunjel, tocate mediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu