joi, 1 iulie 2021

Salată de cașcaval, salam și șuncă

Ingrediente

2 morcovi, 500 g cascaval, 200 g șuncă fiartă tăiată felii, 100 g salam feliat subțire, 2 lingurițe oțet, 4 linguriță ulei, piper negru măcinat, 1 salată mare verde, 2 ouă fierte tari, sare.

Mod de preparare

Morcovii se taie bucăți și se fierb în apă sărată clocotită, apoi se scot cu lingura pe sită și se scurg. Cașcavalul, șunca fiartă și salamul se taie în felii subțiri. Morcovul, cașcavalul, șunca și salamul se pun într-un castron și se amestecă. Din otet, ulei, sare și piper se prepară un sos marinat, cu care se marinează salata și se lasă două ore să se întrepătrundă bine. Se desfac frunzele de la salată și se așează pe o tavă. Bucățile de morcovi, feliile de cașcaval, salam și șuncă se aranjează pe frunzele de salată. Se curăță ouăle, se taie fiecare în opt felii, în lungime, și se ornează salata cu ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu