Ingrediente
2 morcovi, 500
g cascaval, 200 g șuncă fiartă tăiată felii, 100 g salam feliat subțire, 2 lingurițe
oțet, 4 linguriță ulei, piper negru măcinat, 1 salată mare verde, 2 ouă fierte
tari, sare.
Mod de
preparare
Morcovii se taie bucăți și se fierb în apă sărată
clocotită, apoi se scot cu lingura pe sită și se scurg. Cașcavalul, șunca fiartă
și salamul se taie în felii subțiri. Morcovul, cașcavalul, șunca și salamul se
pun într-un castron și se amestecă. Din otet, ulei, sare și piper se prepară un
sos marinat, cu care se marinează salata și se lasă două ore să se întrepătrundă
bine. Se desfac frunzele de la salată și se așează pe o tavă. Bucățile de morcovi,
feliile de cașcaval, salam și șuncă se aranjează pe frunzele de salată. Se curăță
ouăle, se taie fiecare în opt felii, în lungime, și se ornează salata cu ele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu