Ingrediente
30 g unt, 30 g făină, 150 ml lapte, 100 ml smântână, 100 g brânză, 250 g ciuperci, 1 foaie de dafin, zeamă de lămâie, 1 ceapă, 1 linguriță rasă sare.
Mod de
preparare
Se prepară un sos alb mai gros, din făină, unt și lapte. Făina și untul se înfierbântă într-o cratiță de 1 l, la foc mic, numai un minut, amestecând mereu și având grijã ca făina să nu se coloreze deloc. Se stinge cu laptele fierbinte, adăugat în 2-3 rînduri, amestecând de fiecare dată, până când se desfac toate cocoloașele formate, ca să rezulte un sos omogen. Se sărează și, facultativ, se acrește puțin cu zeamă sau sare de lămâie (numai după ce s-a luat cratița de pe foc). Se aromează cu pătrunjel sau mărar tăiat mărunt. Ciupercile, tăiate mărunt, se trec prin mașina de tocat. Ceapa, tăiată mărunt, se călește un minut în ulei, se adaugă ciupercile, foaia de dafin, zeama de lămâie, piper, o linguriță rasă cu sare. Se lasă la foc mic, acoperite, să fiarbă circa 30 de minute, ca să scadă toată apa ce o lasă și să se înmoaie. Când sunt gata, se adaugă smântâna. Se ung tartinele cu un strat de 3-4 mm. Deasupra, se rade brânză.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu