Ingrediente
300-400 g carne, 50 ml ulei, 1 ceapă, 4-6 căței de
usturoi, 1 kg spanac, 20 g făină, 250 ml suc de roșii (sau pastă de roșii), sare.
Mod de
preparare
Ceapa, tăiată mărunt, se călește un minut, în tot uleiul, se adaugă carnea, care se înăbușă timp de 10 minute, acoperită, la foc mic, apoi se stinge cu jumătate din cantitatea de suc de roșii și jumătate de linguriță cu sare. Carnea se fierbe la foc mic (sau se dă la cuptor), tot acoperită, adăugând câte puțină apă, până când se înmoaie bine. Se toarnă restul de suc de roșii și se pune spanacul, curățat și spălat. La început, spanacul are volum mare, dar va scădea imediat și va lăsa multă apă. Nu se mai adaugă apă. Se amestecă și se lasă să fiarbă, acoperit, circa 20 de minute, ca să se înmoaie bine, fără să se terciuiască. După ce a fiert, rămâne puțin sos. Se servește ca atare, fără să se lege cu făina. Dacă are mai mult sos, se freacă o linguriță rasă cu făină cu o lingură de apă rece și se amestecă de câteva ori cu spanacul, în timp ce acesta fierbe în clocote. Cratița se ia de pe foc și se sărează, după care se adaugă usturoiul, tăiat mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu