Ingrediente
500 g ciuperci, 100 ml ulei, 1 linguriță cu vârf mărar tăiat
mărunt, 1 ceapă, 250 ml suc de roșii, piper, sare.
Mod de
preparare
Ceapa, tăiată mărunt, se călește în tot untdelemnul timp
de 4-5 minute, cu o jumătate de linguriță cu sare, la foc mic, până când scade
apa pe care o lasă și devine lucioasă, se adaugă ciupercile, sucul de roșii și
un vârf de cuțit cu piper, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, 30-40 de minute,
și adăugând câte puțină apă, până când se înmoaie. Când ciupercile sunt fierte,
cu sosul scăzut numai cât să le cuprindă și uleiul la suprafață, se adaugă mărarul,
tocat mărunt, și se sărează după gust și, facultativ, se pun câteva picături de
zeamă de lămâie. Se servesc reci, ca fel întâi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu