joi, 29 iulie 2021

Ciuperci cu maioneză

 Ingrediente

1 kg ciuperci, sare, 250-300 g maioneză, 100-150 ml smântână groasă, frunze de mărar, frunze de pătrunjel, 1 foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, zeamă de lămâie, muștar.

Mod de preparare

După ce s-au curățat, ciupercile se fierb acoperite circa 30 de minute în 250 ml apă clocotită, împreună cu o linguriță rasă cu sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, până când se înmoaie bine, apoi se scurg de apă în strecurătoare, unde se lasă să se răcească. Maioneza obișnuită se amestecă cu smântâna, sarea (după gust), zeama de lămâie și muștarul, ca să fie mai picantă. Se adaugă frunzele de mărar și pătrunjel, tăiate mărunt. Se amestecă totul cu ciupercile bine scurse. Salata se așează pe un platou și se ornează cu măsline și gogoșari și se presară cu frunze de pătrunjel tăiat mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu