Ingrediente
1 kg ciuperci, sare, 250-300 g maioneză, 100-150 ml smântână groasă, frunze de mărar, frunze de pătrunjel, 1 foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, zeamă de lămâie, muștar.
Mod de
preparare
După ce s-au curățat, ciupercile se fierb acoperite circa
30 de minute în 250 ml apă clocotită, împreună cu o linguriță rasă cu sare, o
foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, până când se înmoaie bine, apoi se scurg de
apă în strecurătoare, unde se lasă să se răcească. Maioneza obișnuită se amestecă
cu smântâna, sarea (după gust), zeama de lămâie și muștarul, ca să fie mai
picantă. Se adaugă frunzele de mărar și pătrunjel, tăiate mărunt. Se amestecă
totul cu ciupercile bine scurse. Salata se așează pe un platou și se ornează cu
măsline și gogoșari și se presară cu frunze de pătrunjel tăiat mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu