sâmbătă, 17 iulie 2021

Borș de găină

Ingrediente

1 găină mică de 1kg, 1 morcov, 1 păstârnac, 1 pătrunjel, 1 ceapă, 2-3 roșii, 1 lingură orez, 1,5 litri apă, 1 litru borș, 4 linguri smântână, 2 ouă, câte 1 legătură mică de leuștean, pătrunjel și mărar, sare și piper.

Mod de preparare

Se curăță găina și se taie în bucăți. Se pune la fiert cu apă rece și sare. Se ia spuma, se adaugă morcovul - ras pe răzătoarea mare -, păstârnacul și pătrunjelul tăiați jumătete de rondele subțiri, ceapa tăiată mărunt. Când găina este fiartă pe jumătate, se adaugă 1 orezul și roșiile, curățate de coajă și tăiate bucățele. După ce a fiert se adaugă borsul clocotit, frunzele de leuștean, pătrunjel și mărar, tăiate mărunt. Înainte de a se servi, se drege cu două gălbenușuri și smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu