Ingrediente
1 găină mică de 1kg, 1 morcov, 1 păstârnac, 1 pătrunjel,
1 ceapă, 2-3 roșii, 1 lingură orez, 1,5 litri apă, 1 litru borș, 4 linguri
smântână, 2 ouă, câte 1 legătură mică de leuștean, pătrunjel și mărar, sare și
piper.
Mod de preparare
Se curăță găina și se taie în bucăți. Se pune la fiert cu
apă rece și sare. Se ia spuma, se adaugă morcovul - ras pe răzătoarea mare -, păstârnacul
și pătrunjelul tăiați jumătete de rondele subțiri, ceapa tăiată mărunt. Când găina
este fiartă pe jumătate, se adaugă 1 orezul și roșiile, curățate de coajă și tăiate
bucățele. După ce a fiert se adaugă borsul clocotit, frunzele de leuștean, pătrunjel
și mărar, tăiate mărunt. Înainte de a se servi, se drege cu două gălbenușuri și
smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu