Ingrediente
500 g carne de vită, 2 cepe, 2 morcovi, 1 fir praz, 1 păstârnac,
1 rădăcină de pătrunjel, ½ rădăcină țelină, 2 cartofi, 2 roșii, ½ lingură bulion,
2 l apă, sare, frunze de pătrunjel și leuștean, 500 ml zeamă de varză, 2
linguri orez.
Mod de
preparare
Se spală carnea, se taie în bucăți potrivite și se așează
într-o oală cu apă și sare. Când începe să clocotească, se scoate spuma de mai
multe ori, până când nu se mai formează, apoi se adauga o parte de sare. Se curăță
zarzavatul, se spală, se taie mărunt (sau se rade pe răzătoarea mare), după
care se pune în ciorbă. Când carnea și zarzavatul sunt aproape fierte, se adaugă
orezul. Duipă 10 minute se adaugă roșiile, curățate de pieliță, de sâmburi și
taiate felii. Se pune bulionul, dizolvat într-o lingură cu supă. Se lasă să mai
fiarbă 10-15 minute. Separat, se fierbe într-un vas zeama de varză și, când
clocotește, se toarnă prin strecurătoare în oala cu ciorbă. După ce ciorba a
mai dat câteva clocote, se potrivește, după gust, cu sare și acreală. Când este
gata, se adaugă frunzele de leuștean, de pătrunjel și de marar tocate mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu