vineri, 9 iulie 2021

Ciorbă de fasole boabe

Ingrediente

500 g fasole boabe, 2 cepe, 2 morcovi, 1 rădăcină de țelină, 3 roșii proaspete, 2 linguri bulion de roșii (opțional), 100 ml ulei, 5 g sare de lămâie, 2-3 tulpine de țelină, 1 praf de supă de vită), 2 legături de leuștean verde, 1 legătură pătrunjel verde, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Fasolea boabe se alege de impurități, se spală și se lasă în apă rece circa 12 ore. Morcovii, ceapa, rădăcina și tulpina de țelină, se curăță, se spală și se taie mărunt. Frunzele de pătrunjel și leuștean verde se spală și se taie - mediu, respectiv mărunt. Roșiile se spală și se taie în sferturi de felii mai groase. Fasolea se fierbe în apă. După 15 minute de fierbere, se îndepărtează apa, se înlocuiește cu altă apă fiartă și se continuă fierberea. Se călește în ulei ceapa, țelina și morcovii. Se adaugă peste ele roșiile. Când fasolea este pe jumătate fiartă se adaugă călitura, praful de supă, sare și piper. La urmă se adaugă o legătură de leuștean, tocat mărunt, și pătrunjelul verde, tocat mediu, și se mai fierbe încă 2-3 minute. Se pot adăuga, odată cu praful de supă, 2 linguri de bulion de roșii. Se servește fierbinte, cu restul de leuștean verde tocat, presărat deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu